Jeolojik Numune Torbaları

Numune (örnek) torbaları, toprak ve kayaç gibi jeolojik örneklerin depolanmasında ve taşınmasında kullanılmaktadır. Özellikle maden arama ve bilimsel araştırma projelerinde örnekleme için kullanılan başlıca malzemelerdendir.

Bez Örnek Torbaları

Bez örnek torbaları kayaç ve toprak numuneleri depolanması için yaygın şekilde tercih edilmektedir. Torbaların üretiminde kullanılan ham kumaş pamuk esaslı ipten dokunmuştur.

Müşterilerimizin talebine göre numune torbalarımızı ince, kalın ve çok kalın olmak üzere üç farklı dokuma sıklığına sahip kumaştan üretebiliyoruz.

Numune torbaları standart olarak 20×30 cm, 30×40 cm ve 30×50 cm olmak üzere üç farklı ebatta bulunmakla birlikte talebe göre farklı ebatlarda da tedarik edebiliyoruz. 

Torbalarının ağzı ipli ve büzgülü olup, içerdiği numunenin güvenli şekilde taşınması ve depolanmasını sağlamaktadır.

Tyvek Örnek Torbaları

Dupont tarafından üretilen Tyvek dokunmamış HDPE (İngilizce: high density polyethylene) elyaf olarak tanımlanmaktadır. Oldukça mukavemetli bir malzeme olan Tyvek’ten üretilmiş torbalar jeolojik numunelerin depolanması için idealdir. 

Su buharını geçiren fakat suyu geçirmeyen özelliği ile Tyvek nefes alan bir malzeme olarak tanımlanabilir. Tyvek bu açıdan nemli toprak ve sediman örneklerinin depolanması için uygundur. Özellikle de bu örneklerin laboratuvar ortamında kurutulduktan sonra incelenmesi planlanıyorsa. Ayrıca örneklenen malzemeye karışmadığı için kimyasal analiz sonuçlarını da etkilemez.

Ağzı büzgülü olan Tyvek örnek torbaları standart olarak 30×30 cm ebata sahip olup talep edilmesi durumunda istenilen ebatlarda üretilebilmektedir. 

 

Tyvek Örnek Fişi

Tyvek’ten üretilmiş olan buluntu fişleri, buluntu torbalarına bağlanarak örnek ile ilgili bilgilerin yazılabilmesini sağlamaktadır.

Tyvek örnek fişleri, istenilen ebatlarda ve şirket ya da üniversite logosu içeren müşterilerimizin talep ettiği tasarımlarda hazırlanabilmektedir. 

Ürünlere Göz Atın!

Aşağıdaki bağlantılardan jeolojik numune torbası ve örneklemede kullanılan ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Talepleriniz için info@araziekipmanlari.com‘a e-posta atarak bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın